Nyheder

November 22, 2022

Milliardudbetalinger Spark Lottery Fever

Andreas Nielsen
WriterAndreas NielsenWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

En heldig vinder har endnu ikke gjort krav på de 1,3 mia Mega Millions lotteri jackpot i august. Lotto-seere venter på at se, hvem der vandt præmien. Indtil da har den store mængde af præmiens værdi vakt fornyet interesse for at købe lotterisedler globalt. Som det bedste for en dollar eller to tiltrækker store lotteripræmier millioner af forbrugere, der køber billetter hver uge. Enorme rekordstor jackpots opstår, når spillere køber billetter, men ingen vinder. 

Milliardudbetalinger Spark Lottery Fever

Jackpotten ruller over til næste tegningsdato og fortsætter med at akkumulere, indtil nogen vælger de vindende numre. Her er en liste over de største jackpotpræmier i moderne lotteriers historie.

Verdens mest værdifulde jackpots kommer fra Spanien, hvor det spanske julelotteri tilbyder de største jackpots i verden. I 2012 udgjorde den samlede præmiepulje $4,25 milliarder i amerikanske dollars i 2022. 

Præmierne er dog delt mellem flere vindere i hele landet. I 2016 var den største præmiepulje svarende til cirka 2,4 milliarder dollars. I 2020 var den største præmie på omkring 2,89 milliarder dollars. Billetter er fortrykt med 5-cifrede tal. Hvert nummersæt sælges til flere forskellige købere, hvilket resulterer i flere vindere af toppræmien.

Forenede Stater

Lotteri-entusiaster over hele kloden deltager i Amerikas Mega Millions og Powerball lotteri spil. I januar 2016 delte tre Powerball-vindere fra Californien, Tennessee og Florida en jackpot på 1,586 milliarder, den største jackpot i verden til dato. I 2018 stak en enkelt Mega Millions-vinder fra South Carolina af med $1,537 milliarder før skat.

I USA tager den interne indtægtstjeneste 24% af alle lotterigevinster på mere end $600. For vindere uden for landet er skatteregningen stejlere med 30 %. 

Historisk set begyndte lotteripræmier kun som annuitetsudbetalinger, som blev uddelt til vinderne hvert år. Men med lotteriets popularitet globalt, tilbyder ledere nu udbetalingsmuligheder. Lottovindere accepterer ofte kontantmuligheden, som straks placerer en person i en højere skatteramme hos de nyrige.

europæiske Union

Heldigvis for europæiske vindere er jackpots i regionen skattefrie. Regeringen finder andre måder at skaffe midler på ved at beskatte lotterier uden for gevinsterne. I Storbritannien deler spiloperatøren og regeringen indsatser. 

Camelot, operatøren, sætter brorparten af sin indtjening på at drive lotteriet og bevare et overskud. Regeringen bruger midler til vigtige offentlige projekter under Camelots gode sags initiativ. Til dato er den største jackpot i Europas historie en udbetaling på $235 millioner Euromillions i 2022.

Filippinerne

Online lotteri priser i Filippinerne fortjener en hæderlig omtale. Enhver præmie på mere end $1 million er et vidunder. I 2018 delte to vindere en jackpot på $21 millioner, hvilket var det største beløb nogensinde vundet i Filippinerne på det tidspunkt.

Den største jackpotvinder i historien er Gloria Mackenzie. Før Mackenzie døde i 2021, var hun steget ind i historiebøgerne i 2013 som den største enkeltstående Powerball-billetvinder med en jackpot på 590 millioner dollars. Efter at have taget udbetalingsmuligheden og betalt skat, tog hun 278 millioner dollars hjem. 

Hun gav halvdelen af gevinsten til sin søn, som også administrerede hendes penge som fuldmagt. I 2019 sagsøgte hun sin søn og den finansielle rådgiver, han valgte, for brud på tillidspligten for at vælge en investeringsstrategi, som hun hævdede kostede hende millioner i honorarer med ringe afkast. På vindertidspunktet var Gloria en 84-årig enke med lidt økonomisk ledelsesuddannelse.

Det er vigtigt at bemærke, at store præmier kommer med ansvar. Både million- og milliardvindere søger råd fra advokater og finansielle rådgivere om, hvordan man forvalter og investerer midlerne. Vindere modtager adskillige anmodninger om donationer og uddelinger, hvilket er grunden til, at mange accepterer store udbetalinger anonymt eller tager tid til at sætte tingene i orden, før de kommer frem for at gøre krav på store jackpotgevinster.

About the author
Andreas Nielsen
Andreas Nielsen
About

Med en rig spillebaggrund og en stærk følelse af dansk stolthed omformer Andreas online casino guides. Ved at flette lokale nuancer med globale standarder sikrer han, at hver spiller oplever et strejf af Danmark i hans arbejde.

Send email
More posts by Andreas Nielsen

Seneste nyheder

Powerball-vindende tal for trækningen 6. april: Var der nogen, der vandt $1,30 milliarder jackpot?
2024-04-07

Powerball-vindende tal for trækningen 6. april: Var der nogen, der vandt $1,30 milliarder jackpot?

Nyheder