Nyheder

November 29, 2022

Hvordan man beregner lotteri odds

Andreas Nielsen
WriterAndreas NielsenWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Matematiske beregninger er nyttige, når man undersøger sandsynligheden for at vinde en lotteri jackpot eller andre lavere præmier. Ligeledes er de fleste ekspertspillere afhængige af beregninger, når de står over for en beslutning om, hvilket lotteri de skal spille. Informerede beregninger er uden tvivl den eneste måde at vurdere et lotteris sandsynlighed for at vinde.

Hvordan man beregner lotteri odds

Formlen til beregning af lotto odds kan være lidt kompleks og kræve viden om nogle avancerede matematiske begreber. Dog en pålidelig lotteri ranking site kommer til hjælp for spillere, der ikke er villige til at udholde de lange beregninger, før de udvælger de bedste online lotterier. Men spillere, der er interesseret i at udføre beregningerne selv, kan følge denne vejledning.

Formlen

De variabler, der kræves for at beregne vindende odds for et lotteri, er totalen antal mulige lottonumre (n) og antallet af valgte vindende lottonumre påkrævet (r).

Formlen er n!/r!*(nr)! Hvor udråbstegn angiver den faktorielle funktion.

En nem måde at forstå formlen på er ved at bruge et eksempel. For et lotteri, der kræver, at spillere skal vælge to numre ud af fem mulige cifre, vil vinderoddset blive beregnet som 5!/2!*(5-2)! Det virker til 120/12, hvilket er lig med 10. Den odds for at vinde i lotteriet vil således være 1 ud af 10.

Hvornår skal man bruge formlen

Formlen gælder kun, når spillerne har lov til at vælge billetnumre i en bestemt rækkefølge. Med andre ord har en vinderkupon de samme numre som dem, der optræder i lodtrækningen. Det er uanset i hvilken rækkefølge tallene trækkes. Lotterier med en begrænsning i rækkefølgen af udvælgelse bruger en anden formel, der er mere kompleks og normalt resulterer i dårligere odds.

Nogle lotterier kan også have særlige regler, der gør formlen ugyldig. For eksempel kan et lotteri indeholde et unikt nummer, der skal vælges fra en separat lille pulje af tal til jackpotten. Formlen i et sådant tilfælde vil ændre sig med hensyn til at finde den faktiske værdi af n og r, men den generelle formel vil forblive den samme.

Beregning af oddsene for at vælge de vindende tal

Ovennævnte formel angiver oddsene for at vinde, forudsat at en spiller kun køber én billet. Dog forbedres oddsene for hvert ekstra køb for den samme lodtrækning, hvorfor elitespillere ofte køber mange billetter eller deltage i lotterisyndikater. Det er især let at beregne de vindende odds, når du spiller flere billetter. 

Spillere behøver kun at trække antallet af billetter fra vinderoddsene på én billet og derefter dividere resultatet med vinderoddset for én billet.

Forøger deltagelse i mange lodtrækninger en spillers vinderodds?

Resultaterne af hver lodtrækning er normalt uafhængige af tidligere resultater. Det betyder, at det at spille flere gange ikke nødvendigvis øger chancerne for at vinde i en bestemt lodtrækning. På bagsiden annullerer det ikke at købe en billet spillernes chancer for at vinde. Det betyder, at spil i flere trækninger eller lotterier teknisk set øger vinderchancerne. 

De matematiske fordele er dog noget ubetydelige i forhold til oddsene for at vinde i en bestemt lodtrækning. Derfor er omkostningerne ved at købe nok billetter til at opnå den matematiske fordel heller ikke risikoen værd.

Afsluttende tanker

Alle de beregninger, der er foretaget for at bestemme inning-odds, er intet andet end tal. At spille i lotteriet er baseret på held, og spillere kan vinde, uanset hvor gode eller dårlige oddsene er. Eksperter anbefaler, at vinderodds kun bruges til at vælge passende online lotterier og ikke til at træffe økonomiske beslutninger om, hvor meget der skal bruges på billetter. Spillere bør også overveje omkostningerne ved at købe billetter i forhold til vinderoddsene, når de vælger et lotteri, der tilbyder passende odds.

About the author
Andreas Nielsen
Andreas Nielsen
About

Med en rig spillebaggrund og en stærk følelse af dansk stolthed omformer Andreas online casino guides. Ved at flette lokale nuancer med globale standarder sikrer han, at hver spiller oplever et strejf af Danmark i hans arbejde.

Send email
More posts by Andreas Nielsen

Seneste nyheder

Fra Scratch-off til Jackpot: En South Carolina Womans gevinst på $300.000
2024-04-15

Fra Scratch-off til Jackpot: En South Carolina Womans gevinst på $300.000

Nyheder